Welkom bij Out of the Box!

Goed dat je ons gevonden hebt!

Wij zijn deel van een generatie mensen met het verlangen om het leven ten volle te leven! Wij geloven in een leven waarin onvoorwaardelijke liefde centraal staat, waarin vrede ons leidt en waarin er een God is die ons ziet als volmaakte en geliefde creaties. Een God die relatie met ons wil hebben en ons door Zijn genade tot leven doet komen.

​

"De glorie van God is de volop levende mens." (H. Irenaeus, 3de eeuw) 

​

 Op deze site willen wij je meenemen in de reis die wij allemaal maken in het leren kennen van Gods hart. Hoe meer we ontdekken van Zijn hart, des te meer ons eigen hart tot leven komt.

 Jezus zegt: Ik ben gekomen om jullie het leven in al zijn volheid te laten ervaren.

(Johannes 10:10)  

​

En dat is genieten, dat geeft ons vreugde, dat doet ons beseffen dat relatie hebben met God het tegenovergestelde is van het volgen van een religie. Jezus laat ons hierin de weg zien. Jezus is out of the box. Wij zijn out of the Box.

Nick Bakker

Maar wat geloven wij nou…?

Onvoorwaardelijk!

Gods liefde is onvoorwaardelijk. Whatever you did, God houdt van jou! En het enige wat Hij wil is een persoonlijke relatie. Zijn liefde is onvoorwaardelijk, omdat jij geen schuld meer hebt.  

Er is geen veroordeling voor wie in christus is. (Rom 8:1)

Hij wil jou helpen wanneer je faalt, troosten wanneer je verdrietig bent, lachen wanneer jij lacht en is zo gek op jou dat Hij jou altijd knuffels wil geven! Jij bent geliefd!

Berndt Geuze

Bij OOTB (Out Of The Box) geloven wij dat we samen met Jezus gekruisigd en weer opgewekt zijn. Door die dood en opstanding kunnen wij nu als rechtvaardig mens een relatie krijgen met God. Jezus kwam naar de aarde om de zonde van de wereld te dragen en de wet te vervullen. Wij geloven dat dit betekent dat al jouw zonden vergeven zijn…

Verleden, heden en toekomst.

Die vergeving zorgt ervoor dat wij niet langer in zonde hoeven te leven. Wij zijn vrij van de wet en kunnen dus staan in de belofte die God ons gegeven heeft. In die belofte heb je geen zorgen meer over de toekomst en kun je ten volste genieten van het leven. Omdat God die belofte al gegeven heeft hoef jij daar niets voor te doen! Je kunt er niet eens iets tegen doen, want je hebt het al gekregen!

Heilige Geest?

De aarde kan niet bestaan zonder God. De mensheid kan niet leven zonder God. Wij kunnen niet zonder God. Toen Jezus de aarde verliet kwam de Heilige Geest in Zijn plaats. Hij kwam met kracht! Door de Heilige Geest kunnen wij grotere dingen doen dan Jezus. Dat klinkt misschien alsof wij boven Jezus staan, maar de Geest in ons gaat verder dan Hij ooit in Jezus ging.  

De Heilige Geest is een lifestyle geworden waarbij we continu met Hem in contact staan. Hoe zien wij dit? Hij is overal waar wij zijn. Wanneer wij bidden zien we genezing, ontvangen we bemoedigende woorden of ervaren de kracht van de Heilige Geest. Het toffe is dat dit niet apart hoeft, maar ook allemaal tegelijkertijd kan.

Wij geloven dat de Heilige Geest elke behoefte kan vervullen boven ieder werelds genot.

​

“There is no high like the Most High!” 

( John Crowder)  

​

Is het behoefte aan meer contact, genezing, liefkozing of drugs?   

​

God is de vervulling van iedere behoefte!

Berndt Geuze

Wie zijn we en waar gaan we naartoe?

De naam zegt het al: buiten de kaders denken en doen.

Out of the Box is ontstaan uit een vriendengroep met een verlangen om mensen te ontmoeten uit verschillende denomenaties en kringen. Een verlangen en nieuwsgierigheid naar mogelijkheden om de optimale vrijheid die we in Christus hebben ontvangen te benutten. We zijn allemaal op een levensreis. Er zijn bergen en dalen, dichte bossen en open velden in ieders leven. In onze kerken is het moeilijk om verder te kijken dan de grenzen van de denomenatie: de box van overtuigingen  over God en zijn koninkrijk. Maar God en mensen passen niet een box. Dat zal iedereen in zijn levensreis ontdekken. De situaties waarin je opvattingen geen antwoord hebben.  

Wat we ook merken is dat mensen geweldige gaven en talenten hebben gekregen. Talenten voor de reis. Wat als mensen echt zichzelf zijn en hun bijzondere talenten durven laten zien? De oude zeeman die ook een voortreffelijk schilder blijkt te zijn. Durf je het aan om uit je box te stappen? Kun je luisteren naar de levenslessen van een ander?

Er is geen veroordeling voor wie in christus is. (Rom 8:1) Is dat zo? 

Wat als ideeën niet belemmerd worden door mogelijke afwijzing vanuit gewoonten of angst voor het onbekende? 

Jezus ging op reis met twaalf vrienden. Het werd een levensreis waarvan drie jaar zijn opgeschreven en waar we nu nog dagelijks naar terugkijken. Hij bracht vrede, gerechtigheid en vreugde, om het maar eens bijbels te zeggen. Nu zijn we allemaal met Hem op pad. Wij zijn “de heerlijkheid die voor Hem lag”. Dat zal veel meer heerlijkheid betekenen dan we tot nu toe hebben gezien. Om dat te ontdekken is Out of the box ontstaan. Ga je met ons mee?

Johan Remijnse

Wie zijn de mensen achter Out of the Box?

Wilfried van Meerveld

Suzan Docter

Christiaan Hiemstra

Bestuur

Bestuur

Bestuur

Berndt Geuze

Gerbrand Visser

Team PR

Team Techniek

Copyright Stichting Out of the Box 2018   l   Vormgeving & ontwikkeling door: www.boazoosterom.nl