Onderwijs

Onderwijs in het evangelie van genade heeft een zeer grote rol in onze groep. Geloof in dit evangelie zet mensen vrij van ziekte, zonde en oordeel. We verlangen naar een cultuur waarin iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert op grond van de liefde van God. Die liefde staat centraal in ons onderwijs. We zetten dat af tegen veroordeling op grond van religie. Hoe meer we dat onderscheid maken, hoe meer de opstandingskracht van Jezus in ons midden zichtbaar wordt.

Klik op de video om te luisteren naar een preek die is opgenomen tijdens het Out of the Box festival.

​

Spreker: Joris Docter

Onderwerp: Wijsheid

Lees meer over de sprekers die ons inspireren:

Andrew Wommack

Door Johan Remijnse

Andrew Wommack is een Amerikaanse televisieprediker met wortels in de evangelische en pinksterbeweging. Andrew is een Texaan en spreekt met een sterk Texaans accent. Andrew Wommack preekt al sinds 1969 en kan putten uit een rijke ervaring. Inmiddels zijn er wereldwijd scholen opgericht die zijn onderwijs brengen en door internet is het ook mogelijk direct bij de website van Andrew preken te luisteren of boeken te bestellen die gratis of tegen zo laag mogelijke kosten worden aangeboden. Momenteel (2017) wordt gebouwd aan een groot onderwijs- en congrescentrum in Colorado Springs. Andrew is getrouwd met Jamie en ze hebben drie zoons.

Andrew is 100% overtuigd van de genade van God zonder enige veroordeling voor iedere gelovige. Al het goede is beschikbaar op basis van geloof, niet op basis van goed gedrag. Sinds Luther word deze boodschap al gebracht, maar het verschil met veel andere sprekers is dat Andrew ontmaskert dat het in de dagelijkse praktijk vaak niet wordt toegepast. Vaak komt Andrew terug op het thema van de onverdiende gunst van God voor iedereen. Dit staat in schril contrast met de overtuiging van veel Amerikaanse christenen dat het belangrijk is om je best te doen voor God om de zegen van God als een beloning te ontvangen op je goede daden.

Andrew is recht door zee en compromisloos in zijn opvattingen en handelen wat tot opvallende resultaten leidt en mensen treft, maar ook mensen afstoot. Soms zijn zijn uitspraken ronduit komisch. Enkele opvallende uitspraken van Andrew:

• “kanker is voor God makkelijk te genezen”;

• “ik bid nooit om geld. In al die jaren heb ik ook nooit om geld gebeden. Ik geloof dat God zal voorzien”;

• “ons congrescentrum wordt gebouwd zonder hypotheek”;

• “als je je zoon hebt opgewekt uit de dood, dan ben je niet meer zo snel onder de indruk van problemen”;

• “sommige mensen doen zo dom dat de duivel notities maakt”;

• “ik heb nog nooit een sigaret gerookt of alcohol of koffie gedronken”;

• “God zei tegen een dame dat ze naar de school moest gaan. Maar ze kon niet want ze had 2 hondjes thuis. Als God zoiets tegen mij zou zeggen en ik kon mijn honden niet thuis achterlaten, zou ik ze afmaken.”

Andrew is opvallend relaxed onder moeilijke omstandigheden. Wat mensen over hem denken interesseert hem niet. Hij is niet politiek correct. Andrew heeft een catalogus aan onderwerpen in preken gratis beschikbaar voor iedereen.

Boekentip: Je Hebt Het Al

Te bestellen op: https://www.bol.com/nl/p/wommack-je-hebt-het-al/9200000021912546/ 

It’s not a faith problem, it’s your unbelief

https://www.youtube.com/watch?v=lq6YjjxUY5s&t=2818s

BACK TO THE TOP

John Crowder

Door Sjoerd Peters

Heilige geest en drugs?

”Reach in your pocket…Whats there? Take a whiff of the glory!” John Crowder werd eerst bekend vanwege rare drugsachtige uitspraken over de Heilige Geest. Zo zou je op elk moment van de dag een whiff van de glory kunnen nemen of symbolisch een Godka achterover John Crowder - Speelse relatie met God met een goed theologisch genade-fundament. 

kunnen slaan. Zelf is Crowder jarenlang verslaafd geweest aan drank en drugs tot op het punt dat hij zichzelf ongeveer de dood in hielp. Op dat moment greep Jezus in en openbaarde zich aan hem. John begreep hierdoor direct dat God beter is dan welke vorm van drank of drugs of ander genotsmiddel.  Mensen zoeken vervulling en genot als een losstaand iets, terwijl het juist bij God zelf gevonden kan worden. „There is no high like the Most High”, is dan ook een veel gehoord citaat van Crowder. Bij OOTB nemen we hiervan mee dat God de bron van geluk en plezier en genot is. Hij is niet een saaie, strenge, statische figuur, maar bruisend, levend, vervullend, verrassend.

Genade moet puur worden gedronken

Theologisch zet John Crowder een sterke visie vanuit genade neer, waarin hij onder andere ontmaskert hoe religie genade probeert tegen te houden. Aan de andere kant laat hij ook zien wat een gezonde manier is om met genade om te gaan. Genade voedt ons op. In dit verband twee citaten die Crowder typeren: (1) ”Genade moet puur gedronken worden. Geen wet toegevoegd.” (2) ”Alleen in het bijbelse model dient genot ons, in plaats van dat het ons kapot maakt. We zijn gemaakt voor de geneugten van het leven. De sleutel daartoe is dat we het genot filteren door het Woord. De Schrift leidt onze weg om niet in kuilen te vallen”. Een goede introductie tot meer onderwijs van John Crowder zijn The Jesus Trip-filmpjes, die op youtube te vinden zijn. 

Voetnoten

(1) Crowder, Mystical Union, 2010. Eigen vertaling. 

(2) Crowder, Money.Sex.Beer.God: Ditching religion for the joy of incarnation, 2016. Eigen vertaling.

 

Boekentip: Mystical Union

Te bestellen op:  http://www.thenewmystics.com/Articles/1000089314/Home_Page_of/Store/Books/Mystical_Union.aspx 

The Final Ressurection

https://www.youtube.com/watch?v=bqdSLMIKllg

BACK TO THE TOP

Joseph Prince

Door Joris Docter

Joseph Prince is een voorganger uit Singapore die in 1997 door God bij de kraag gegrepen is. Toen hij samen met zijn vrouw Wendy op vakantie was in Zwitserland stelde God hem de vraag: “Wil je mijn Zoon weer openbaren in de kerk?” Zijn antwoord was een volmondig ‘ja’! Joseph wordt gedreven door de intense liefde van Jezus. Hij doet niets liever dan Jezus openbaren aan mensen om hem heen. Zijn preken en boeken zijn toegankelijk, zowel in het Engels als in het Nederlands. Grappig zijn overigens zijn Aziatisch Engels en het feit dat zijn veel te blije hoofd op de voorkant van al zijn boeken staat. Dus loop voor de gein eens een christelijke boekhandel binnen en probeer dat veel te blije hoofd maar eens te vinden! En als je daar dan toch bent, lees eens een boek van hem. Al zijn boeken zijn aanraders!

Boekentip: Bestemd voor Overwinning

Te bestellen op: https://www.bol.com/nl/f/bestemd-voor-overwinning/34458540/  

Manpower Experience

https://www.youtube.com/watch?v=08DpaZSXQuI

BACK TO THE TOP

Rob Rufes

Door Johan Remijnse

Rob Rufus is een oudere gevoelige en sociaal ingestelde persoon die goed begrijpt welke worsteling mensen kunnen doormaken, zowel binnen religieuze systemen als in hun persoonlijke geestelijke ontwikkeling. Hij heeft ergens rond 2003 het besluit genomen de boodschap van genade radicaal te brengen; ongeacht de tegenstand. Om dat te kunnen doen is hij buiten zijn engelstalige basis een kerk gestart in Hong Kong. Zijn preachings worden met tienduizenden gedownload over de gehele wereld. Hij reist met zijn vrouw Glenda naar kerken die hem uitnodigen op basis van relatie.

Rob Rufus brengt de merkbare aanwezigheid van de Heilige Geest mee waar hij spreekt. Hij is als een vader voor vele kerkleiders. Door zijn westerse Zuid-Afrikaanse en Australische achtergrond sluit hij goed aan bij de mensen uit een westerse cultuur.

Zijn geestelijk inzicht is vernieuwend en bemoedigend voor alle gelovigen.

Boekentip: Grijp het Onmogelijke

Te bestellen op: https://www.dagelijksebroodkruimels.nl/webshop/christelijke-boeken/grijp-het-onmogelijke-rob-rufus/   

Be certain of your salvation:

https://www.youtube.com/watch?v=vz6zYuXaZ80

BACK TO THE TOP

Copyright Stichting Out of the Box 2018  l   Vormgeving & ontwikkeling door: www.boazoosterom.nl